trommelworkshop gijsbert zwart

Gijsbert Zwart (lid van Slagerij van Kampen) start begin jaren negentig met de workshop "Japans Trommelen". Deelnemers aan deze workshop wilden zelf graag eens de combinatie van geluid en beweging ervaren.

Na zijn opleiding op het conservatorium Klassiek Slagwerk, bestudeerde Gijsbert vele jaren de Japanse stijl. Bij Slagerij van Kampen kwam hij vervolgens in aanraking met Afrikaans trommelen, waardoor hij zeer allround geschoold is. Hij gaf reeds talloze workshops, die met name gericht zijn op organisaties en bedrijven.

Gijsbert: “Uiteindelijk zal een groep spelers naar elkaar moeten luisteren, op elkaar moeten reageren, musiceren en concentreren terwijl bijvoorbeeld 'het tikken van de regen' wordt nagespeeld. Eén en ander vergt veel energie en aandacht maar leidt uiteindelijk tot een unieke ervaring”.

Tijdens de huidige workshop gaat hij bovenstaande aspecten behandelen en doet dat met het publiek als zijn ze een slagwerkgroep.

Op deze manier leren mensen op een eenvoudige en leuke manier de basisbeginselen van trommelen, en kan men ook verschillende groepen (bijvoorbeeld afdelingen van een bedrijf) samen een muziekstuk laten uitvoeren. Daartoe wordt eerst in losse groepen gewerkt, waarna de groepen samenkomen en alle individuen moeten samensmelten tot 1 geheel.

Samenwerken en presteren in een goede sfeer staat daarbij centraal!